Nou servei de bus amb més freqüències de pas per vint cèntims

El Comú d’Ordino tira endavant un nou servei de bus parroquial que incrementarà les freqüències de pas, reduirà el temps d’espera en trenta minuts i tindrà un preu de 20 cèntims, a diferència del bitllet anterior amb un cost d’1,80 euros per trajecte. Una altra millora del nou servei és que la línia arribarà a Sorteny, pel mateix preu, durant la temporada d’estiu, de l’1 de juliol al 8 de setembre, amb vint sortides.

El consol major, J. Àngel Mortés, i el conseller d’Administració, Comunicació i Comerç, Xavier Herver, van comparèixer per explicar la posada en marxa d’aquest Pla estratègic, que va començar el 2018 amb la instal·lació de tretze marquesines noves a les parades de bus i que continuarà durant el 2019 amb vuit més de projectades i la implantació d’aquest nou servei de bus. «La millora respon a una voluntat d’incentivar el transport públic per a una mobilitat més sostenible, fet que repercutirà directament en la qualitat de vida dels habitants d’Ordino», assegura Mortés.

Herver va explicar la reestructuració del servei, que entrarà en funcionament amb dos minibusos adaptats que compleixen la normativa Euro 6 per a la reducció de gasos i tenen una antiguitat màxima de tres anys en circulació. «Aquests van ser alguns dels requisits del concurs de concessió d’aquest servei». 

Els horaris de la línia Ordino-el Serrat, amb trenta-una freqüències de pas, començaran a les set del matí i s’allargaran fins a les deu del vespre, de manera que s’hi afegeixen dues noves sortides: a dos quarts de deu i a les deu del vespre, per donar opció als usuaris que arriben a Ordino amb l’últim bus de la línia nacional L6 o L6bis. La línia del Coll d’Ordino es reforçarà en freqüències de pas, i es complementarà a l’estiu amb la línia que anirà fins a Sorteny. Mortés es va referir a l’incentiu del transport parroquial també com una conseqüència del creixement demogràfic de la parròquia els últims anys.

El Pla estratègic compleix i es compromet amb la llei de la transició energètica, aprovada el 2018, per fomentar una mobilitat més sostenible des de les administracions. El diferencial de preu i la reducció del temps d’espera a la meitat són els dos aspectes més rellevants que el Comú confia que facin replantejar a molts habitants de la parròquia l’ús del transport públic, en detriment del vehicle particular, per aconseguir una mobilitat sostenible.