Vies ferrades

A Ordino hi ha dues vies ferrades, que són llocs per a l’escalada especialment preparats, amb elements de seguretat i la supervisió de professionals.

Característiques:

Via Ferrada Creu de Noral
Dificultat: fàcil
Desnivell: 150m
Recorregut: 350 m
Horari: Aproximació: 15 minuts

          Itinerari: 1h15
          Retorn: 15 minuts
Orientació: S-SO
Època d’obertura: tot l’any


Via Ferrada de Segudet
 

Dificultat: Mig
Desnivell: 90m
Recorregut: 165 m
Horari: Aproximació: 15 minuts
          Itinerari: 45minuts
          Retorn: 15 minuts
Orientació: SO
Època d’obertura: tot l’any

 

Horaris i preus per a un guia acompanyant i lloguer de material

Experiència en Muntanya

via ferrada segudet

 


Escalada NensSector d'escalada per nens

El Roc dels Palinquerons és el sòcol rocós del Serrat de la Uïna, en front del pont del riu Valira del Nord, en el paratge de Santa Bàrbara.

Aquesta secció de paret rocosa presenta diferents possibilitats d’equipaments esportius per a la iniciació infantil i la pràctica d’activitats de muntanya, principalment l’escalada i el ferratisme.

Sector de 8 vies de molt baixa dificultat (2n i 3er grau) per a la iniciació dels més petits.

 


RocòdromRocòdrom

Rocòdrom exterior molt assolellat, amb quinze vies obertes i 10 m d’alçada màxima. Situat al poble d’Ordino, al costat del Centre Esportiu, davant l’aparcament de Prat de Vilella. Disposa d’il·luminació exterior i font d’aigua.

Obert tot l’any i accés lliure.

 

Vies d'escalada en roca - Sector Encodina

Aproximació: Vall d’Ordino, carretera d’Arcalís. Planell d’Encodina a uns 2,5 km abans de l’estació d’Ordino Arcalís. Creuar el planell fins les taules del berenador, allà seguir la senyalització que ens durà al riu, creuar-lo pel pont i uns pocs metres després, just abans un prat de pastura, trencar a la dreta per un corriol ben senyalitzat que ens portarà al peu de les primeres vies.

- El sector d’Encodina, és un sector de muntanya situat a 1850 metres d’alçada, orientat nord-est que ens permetrà escalar al sol durant el matí fins aproximadament les 12 del migdia. Per tant en èpoques de calor es recomana escalar a la tarda i en canvi en època de fresca es recomana anar-hi al matí. En ambdós casos és preferible escalar-hi en època primaveral i estival.

- Compta amb 13 vies d’escalada, entre 8 i 20 metres aproximadament, equipades amb parabolt inoxidable. S’han col·locat les proteccions de forma propera pensant en un tipus de públic iniciàtic. Les dificultats oscil·len entre el 4+ i el 6c+, predominant les dificultats de sisè grau.

- El tipus de roca és un calco-esquist de qualitat força bona, encara amb una mica de liquen. El tipus d’escalada podríem dir que és de placa i dos fissures magnífiques que ens permetran treballar la tècnica de bloqueig de punys, peus i també bavaresa.

 

1.-El moixonet. 6a+

2.-Les aubelles. 5

3.-El rat bufot. 5

4.-Les marietes adretes. 5

5.-La rata sellarda. 4+

6.-La paniquera. 5+

7.-La serenalla escuada. 6a+

8.-El lluert. 6c+

9.-El gat bigarrat. 6b+

10.-El llangost. 6c.

11.-La pitavola. 6b+

12.-La ossa. 6b

13.-El bagaleu. 6a+