tamarro1.jpg  
tamarro2.jpg 
tamarro3.jpg

TROBA EL TAMARRO

Potser no has sentit parlar mai dels tamarros, o potser sí. Sigui com sigui, ara tens l’oportunitat de descobrir-los i donar-los un cop de mà.

Aquest éssers entremaliats, meitat llegenda i meitat imaginació popular, viuen en el seu món particular. Pel que sabem, a Andorra n’hi ha almenys set i a Ordino en viu un per la zona d’Encodina. Són molt difícils de veure perquè, a més de moure’s molt, molt ràpidament, saben fer-ho sense fer-se notar gens ni mica. A totes aquestes dificultats cal afegir-hi que només surten del seu món quan els necessitem.

Hi ha una cosa molt important que has de saber dels tamarros: són els protectors de la natura i els boscos d’Andorra.

La Dino que és la tamarro d’Ordino és molt juganera i treballadora, ella ens vigila els orris i les cabanes de pedra seca que tenim a la zona d’Encodina.

De tant en tant, però, els tamarros necessiten la nostra ajuda. Per a què els portals que fan servir per accedir als nostres boscos funcionin, els nens i les nenes hi han de posar una pedreta rodona. Si no hi ha pedres, els portals no s’obren i els tamarros no poden entrar al nostre món per ajudar-nos.

Si ens vols donar un cop de mà, trobar els portals és molt senzill, perquè cadascun té la forma del tamarro que pot transportar. A més, trobar-los té premi!

Abans de començar la teva cerca, passa per les oficines de turisme d’Andorra i et donarem el llibre/carnet dels tamarros. A mida que els vagis trobant, podràs marcar-los amb el símbol corresponent que trobaràs penjat al cartell del costat del tamarro. I quan hagis completat la cerca dels set tamarros, si presentes el llibre/carnet a l’oficina de turisme més propera, rebràs un premi.

A Ordino pots recollir el teu llibre/carnet a l’Oficina de turisme dins la Casa de la Muntanya que trobaràs al carrer major, número 20.