Estanyóp1
       Estanyóp2
       Estanyóp3

Desnivell: +/- 560 m

Temps estimat: 5 h (anada i tornada)

Sortida i arribada: aparcament del Parc natural de la Vall de Sorteny

Sortida GPS: 42º37´55.5”N 1º30’40.4”E

Preu: 15€ adult / de 8 a 12 anys. 7€.

Reserves a l’Oficina de Turisme d’Ordino: ot@ordino.ad o al telèfon (+376) 878173.

Aquesta excursió es fa en grup amb guia  cada dimarts i dijous a les 9:30h de juliol i agost.

Les excursions guiades inclouen el pàrquing de Sorteny gratuït.

 

Aquest itinerari permet gaudir d’un dels paisatges més fascinants del Parc Natural de Sorteny. Descobriu aquest llac, amagat dins del Parc Natural, envoltat d’un paisatge encisador i ple de detalls.
Sortirem en direcció al refugi de Sorteny, on farem una part del recorregut acompanyats de les restes arqueològiques de les activitats econòmiques de la vall, com la ramaderia i l’agricultura, amb les bordes, les parets de pedra seca i els prats de dall.
Creuarem el riu de l’Estanyó i pujarem enmig d’una pineda de pins negres i abarsets en direcció a l’estret de l’Estanyó, on trobarem el mirador d’ocells i des d’on es poden observar l’àguila daurada, el trencalòs i el voltor comú, entre molts d’altres.
Creuarem una important zona de patamolls i poc després arribarem a l’estany de l’Estanyó (2.340 m). Aquest estany és un vedat de pesca on es troba la truita fario. A l’estiu sovint es pot gaudir de la companyia de cavalls i algun ase o ruc al voltant del llac.

Material que cal portar:

 

Recorda que en aquestes excursions trobaràs un refugi guardat amb servei de restauració, el refugi Borda de Sorteny www.refugisorteny.com

Icono GPX  Icono KML