rastrefauna.jpg
rastrefauuna2.jpg
rastrefauna3.jpg

Desnivell: +/-  50 m

Temps estimat: 2 h (anada i tornada)

Sortida i arribada: aparcament del Parc natural de la Vall de Sorteny

Sortida GPS: 42º37´55.5”N 1º30’40.4”E

Preu: 5€ adult / de 8 a 12 anys. 3€.

Reserves a l’Oficina de Turisme d’Ordino: ot@ordino.ad o al telèfon (+376) 878173.

Aquesta excursió es fa en grup amb guia cada divendres a les 9:30h de juliol i agost.

Les excursions guiades inclouen el pàrquing de Sorteny gratuït.

Aquest itinerari permet descobrir bona part dels secrets que s’amaguen al Parc Natural de Sorteny. Passarem per les seves importants zones humides, coneixerem la seva importància botànica, que ens presenta prop de 300 espècies de flora, observarem les restes d’un passat ramader i podrem descobrir la seva fauna a través dels rastres que aquesta va deixant.

Aquest circuit passa per set zones humides on és més fàcil observar rastres i descobrirem algunes de les flors més escasses del parc: una petita orquídia, Listera cordata, així com una espècie encara més escassa, una crucífera, Lepidium villarsii.

Arribarem a la pleta de Duedra, on podrem observar unes restes arqueològiques de cabanes i orris. A la vora del riu buscarem rastres de l’almesquera (Galemys pyrenaicus), petit mamífer discret i espècie protegida i endèmica dels Pirineus.
Si continuem, arribarem al refugi guardat, seguint el recorregut pel camí del Planell del Quer, on tindrem vistes immillorables sobre la vall de Sorteny i la vall de Rialb.
Al Planell, aprofitarem per passar pel mirador d’observació de fauna.

Material que cal portar:

 

Recorda que en aquestes excursions trobaràs un refugi guardat amb servei de restauració, el refugi Borda de Sorteny www.refugisorteny.com