Dificultat: fàcil
Temps estimat: 2h (anada i tornada)
Desnivell: +/- 252 m
Sortida: Pàrquing de la Rabassa – Parc natural de Sorteny (1.780 m)
Estacionalitat: recomanem fer tots els itineraris per sobre de 1.700 metres des de finals de juny fins a finals de setembre.
Podeu consultar-ho a l’oficina de turisme d’Ordino.

Agafar la pista que surt des de la caseta d’informació que dona accés al parc natural. El parc presenta una gran riquesa florística amb més de 700 espècies, més de 50 espècies són endèmiques dels Pirineus. Algunes d’elles les podem veure recollides al jardí botànic. En una superfície de 1.080 ha. hi viuen més de 100 espècies de fauna, entre elles, els isards, cabirols, i porcs senglars; i més de 80 espècies de papallones.
Dins el paisatge muntanyenc es poden diferenciar els diferents recursos econòmics, segons les necessitats del moment històric: els boscos, els prats de dall, les pastures alpines, els murs de pedra seca, que durant segles han afavorit l’explotació agrícola i ramadera.
Passat el jardí botànic es troba el refugi guardat Borda de Sorteny, que es troba en un lloc privilegiat dins el parc natural. Al costat de la font del refugi, hi ha un rètol que indica el planell del Quer, aquest desviament ens portarà cap el camí de la vall de Rialb.
Des d’aquí, i seguint el riu de Rialb a baix s’arriba al punt de sortida.

Icono GPX  Icono KML 

PlanellQuer1p
PlanellQuer2p
PlanellQuer3p