Dificultat: Fàcil
Temps estimat: Piscicultura: 45’ / Planell del Quer: 4h
Desnivell: +/- 310 m
Punt de trobada : Piscifactoria les Salines
Hora: 10h
Estacionalitat: recomanem fer tots els itineraris per sobre de 1700 metres des de finals de juny fins a finals de setembre.
Podeu consultar-ho a l’oficina de turisme d’Ordino.

1h: Refugi de Sorteny
2h: Planell del Quer
3h: Refugi Rialb

Primer visitarem la piscicultura de les Salines. L'any 1989, es va començar la construcció del centre de piscifactoria de les Salines, per produir truites destinades exclusivament a la pesca. Posteriorment també serviran per repoblar els llacs i rius del país.

Un cop acabada la visita a la piscicultura, anirem fins el parquing del parc natural de Sorteny.
La ruta del planell del Quer travessa pel Parc natural de Sorteny, la qual, ofereix un interès molt especial, pel fet de participar en la preservació de la biodiversitat, del patrimoni cultural i natural dels Pirineus.
Durant el recorregut visitarem el jardí botànic, on els amants de la flors podran veure mostres representatives de la flora pirenaica.
Passarem pel refugi Borda de Sorteny (refugi guardat a 1965 m) que es troba en entorn natural privilegiat. Anirem trobant restes arqueològiques que son testimoni d’activitats econòmiques ramaderes i agrícoles.
Ens envoltaran tarteres que s’han anat format degut a el fenomen de gelifracció (procés que consisteix en la fragmentació de les roques deguda a l’augment de volum que, per congelació, es produeix en l’aigua que hi ha a les esquerdes).
Seguirem el camí per arribar al planell del Quer. Des d’aquest planell podrem observar les dues valls, la vall de Sorteny, amb el seu Roc del Rellotge i el circ glacial de l’Estanyó, i la vall de Rialb, amb el port de Siguer.
Baixarem el camí que uneix les dues valls fins a trobar el riu de Rialb, on queden restes arqueològiques d’un orri. Seguirem el riu endinsant-nos a la vall fins el Refugi de Rialb (1.990 m). Es tracta d’una antiga Borda tradicional andorrana, reformada i transformada en refugi.
Tornarem pel camí que ressegueix el riu fins el pàrquing.

Icono GPX  Icono KML 

PlanellQuer1p
PlanellQuer2p
PlanellQuer3p