Sou a: Inici / Turisme / Què visitar / Esglésies

Esglésies

Sant Corneli i Sant Cebrià - Ordino

Església parroquial construïda inicialment en època medieval i remodelada els segles XVII i XIX. A l'interior conserva una talla romànica de final del segle XI i principi del XII de la Mare de Déu del Remei, de fusta policromada, que amb els seus 44 cm és la més petita del Principat.

Oberta al públic

 

Santa Bàrbara - Ordino

La capella de Santa Bàrbara és una construcció de petites dimensions situada a l'antic camí ral d'Ordino, a l'entrada del poble. Santa Bàrbara, protectora dels militars, simbolitza la vida activa. La planta de l'església és rectangular, amb una petita nau coberta amb encavallades de fusta de dues vessants que se sostenen per un arc toral al centre de la nau

 

La Capella de la Casa Rossell - Ordino

Edifici de nau rectangular d'orientació nord-est. La seva data de consagració és el setembre de 1780. L'estructura original està molt alterada. Hi podem veure encara l'obertura d'una fornícula acabada amb arc de mig punt en un dels murs. El cor és, segurament, l'original.

Per a la il·luminació interior de la nau es va obrir un ull de bou a la zona de l'altar, que probablement era més elevat que la nau.

Aquesta construcció permet comunicar les habitacions de casa Rossell amb la capella sense necessitat de sortir al carrer, fet que ocasionà la modificació d'alguna part de la casa.

El campanar de paret per a la capella de casa Rossell és posterior a 1890.

esglesies_casa_rossell.jpg

 

Sant Roc - Sornàs

Edifici de l'any 1730 de planta rectangular amb capçalera quadrangular. El campanar és d'espadanya amb arc de mig punt adovellat

 

Sant Miquel - Ansalonga

Podem admirar en aquesta petita capella amb campanar d'espadanya un bonic retaule sobre fusta de finals del gòtic, dedicat a Sant Miquel Arcàngel, i un frontal d'altar naïf amb motius vegetals, similar als de moltes altres capelles d'Andorra.

 

Sant Martí - La Cortinada

Església romànica del segle XII amb ampliacions del segle XVII i el XVIII. Conserva les pintures murals realitzades pel Mestre de la Cortinada al final del segle XII.

Una de les esglésies romàniques més visitades.

Oberta al públic de l'1 de juliol al 31 d'agost.

 

Sant Serni - Llorts

Església del segle XVII de tradició medieval. És un edifici de planta rectangular amb sagristia afegida a la dreta de la capçalera. Té dos campanars d'espadanya, un sobre la façana, amb dues obertures de mig punt, i un altre sobre l'arc triomfal.

 

Sant Pere - El Serrat

Església construïda entre els segles XVI i XVII i reconstruïda a principi del segle XX. És un edifici de planta rectangular amb coberta a dues vessants. Damunt la porta hi ha un petit campanar d'espadanya d'obertura de mig punt.

Sant Pere - El Serrat
Avís legalMapa del lloc
La Placeta, 1 · AD300 Ordino · Principat d’Andorra
Tel. +(376) 878 100 · comunicacio@ordino.ad
Oficina de turisme · Tel. (+376) 878173 · ot@ordino.ad
© Comú d’Ordino