Ruta Verdaguer
Ruta Verdaguer

 

Per crear una de les obres mestres de la literatura catalana, “Canigó”, el poeta Jacint Verdaguer va recórrer els Pirineus per estudiar els paisatges, el folklore i les llegendes, i va arribar fins a Andorra per Ordino.

La Ruta de Verdaguer tracta de rememorar aquestes sensacions que va tenir el poeta aquella nit del 25 d’agost de 1883, quan el guia el va deixar sol al port de Creussans. 

Els visitants que volen resseguir les passes del clergue poden fer el recorregut amb altres mitjans de transport a banda del seu vehicle. Poden pujar en telecabina i baixar a peu, recórrer el camí Ral des del Castellar fins a Ordino amb bicicleta, o fins i tot poden fer l’itinerari totalment a peu, tal com va fer Mossèn Cinto fa més d’un segle. El recorregut permet admirar els pobles de les Valls del Nord des de dalt de les muntanyes, treure el cap per paisatges inoblidables, apreciar la natura en estat pur i emular el poeta, que gràcies a aquell viatge va poder copsar la geografia del país i entendre les arrels i la identitat de tot un poble.

Recomanable fer la ruta durant  l’estiu o la tardor.

Podeu descarregar-vos el díptic informatiu