A punt del relleu, repassem la feina feta

Amb l’inici d’un nou mandat, repassem alguns dels projectes que han tingut llum verda aquesta última legislatura, com ara la reforma i millora energètica del Centre Esportiu o l’acabament del cadastre. El Centre Esportiu d’Ordino ha estat la inversió més important dels dos últims exercicis pressupostaris, amb una xifra total d’1.718.410 euros. Les instal·lacions esportives renovades van obrir portes el 18 de novembre de 2014, després d’un procés de canvi iniciat el 2008. La redistribució de l’espai, amb l’ampliació del gimnàs fins a 375 m2 i els 406 m2 destinats a cinc sales d’activitats, ha permès millorar el servei amb una rotació d’usuaris més gran. L’estalvi energètic, la substitució de la façana i la reducció volumètrica del sostre de la piscina han estat les principals intervencions en el replantejament energètic per evitar pèrdues de calor i minimitzar el consum del gasoil, amb la introducció d’energies renovables. Ordino ha estat la primera administració que ha fet un pas ferm en el compromís per reduir les emissions de gasos contaminants en els equipaments públics, amb la creació d’una Taula d’energia, en què el CEO ha estat el primer edifici intervingut.

 L’any 2005 es posaven les bases per a un altre projecte ingent a la parròquia d’Ordino, que havia de contribuir a una millora de l’ordenament i la gestió del territori: l’actualització del cadastre a partir d’un únic document vàlid del segle passat, un manuscrit datat del 1910 en què constaven 1.585 parcel·les. El treball de camp ha donat reconeixement i identificació a 3.247 parcel·les i 7.779 béns immobles registrats avui i posats a l’abast de tothom a www.ordino.ad. Trenta-dos veïns de la parròquia, coneixedors del terreny i representants dels quarts i dels diferents pobles, es van organitzar en comissions per treballar conjuntament amb els tècnics i l’administració. Gràcies a l’entesa, actualment hi ha un registre administratiu dels béns immobles de la parròquia que no sols facilitarà la gestió del territori en els àmbits jurídic i urbanístic, sinó també en la gestió forestal i de pastures. El repte és continuar actualitzant el registre, que es pot consultar en línia mitjançant la pàgina web d’Ordino. Posar concert en la gestió del territori ha anat acompanyat de l’acord signat a tres bandes amb els veïns de la parròquia, el Comú i el Ministeri d’Ordenament Territorial per a l’eixamplament de la carretera general 3 des de la sortida dela Cortinadafins al Serrat.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Joventut va donar resposta a una demanda ciutadana davant el gran nombre d’infants que es concentraven al Parc de Prat de Call. La redistribució del terreny en feixes, segons les edats, amb la instal·lació de nous elements de joc, ha estat un altre encert de l’última legislatura. I des de la mateixa conselleria s’ha impulsat la creació d’un espai destinat al foment de la lectura en els més petits, un servei que ha estat possible optimitzant un espai ja existent a l’edifici La Font, la bebeteca.