Sou a: Inici / El Comú / Agricultura, medi ambient i sostenibilitat

Patrimoni natural i cultural

El seguiment i la gestió del patrimoni natural passa per l'elaboració d'un catàleg de bens d'interès natural de la parròquia que s'elabora a partir dels inventaris duts a terme pel departament i per Patrimoni Natural, Medi Ambient i el CENMA amb el qual s'ha firmat un conveni que contempla, en el sí del parc natural, la implantació d'una estació meteorològica automàtica, el seguiment de la qualitat de la neu, l'històric de les allaus, l'inventari dels ropalòcers (papallones diürnes) com a bioindiadors seguint un transecte (BMSAnd). També es col·labora amb el Parc natural comunal de les valls del Comapedrosa (edició i difusió, formació, inventaris, monitoratge, recerca),la Comissiódela Valldel Madriu, així com amb els espais naturals protegits dels països veïns.

La parròquia d'Ordino presenta una gran riquesa florística i faunística en gran part del territori també pel que fa al patrimoni arquitectònic vinculat a l'activitat ramadera situat a les parts altes que s'està inventariant (orris, pletes, cabanes, parets de pedra seca, carboneres).

 

El Departament d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat treballa per obtenir el reconeixement d’una gestió sostenible del territori i assolir el label Territori de Biosfera, per part de la UNESCO. Una candidatura que sorgirà d’un ampli procés participatiu amb la implicació de tots els sectors de la població i la societat civil. Lluny de les categories restrictives volem garantir a les generacions futures un desenvolupament i un creixement social i econòmic en un entorn sostenible. Participeu-hi en el projecte Vall d’Ordino, Territori de la Biosfera.

 

Avís legalMapa del lloc
La Placeta, 1 · AD300 Ordino · Principat d’Andorra
Tel. +(376) 878 100 · comunicacio@ordino.ad
Oficina de turisme · Tel. (+376) 878173 · ot@ordino.ad
© Comú d’Ordino