Actuació de l'Esbart Valls del Nord a Praga

L’Esbart Valls del Nord viatjarà a la RepúblicaTxeca, del 28 al 31 de juliol, per participar al Festival folklòric internacional Praszské Floklorní DNY, que se celebrarà a la ciutat de Praga. En aquesta trobada dansaire hi ha convidats 21 països, com ara França, Estònia, Indonèsia, Mèxic, Noruega, Suïssa i Taiwan, entre d’altres nacionalitats. Hi participaran 130 agrupacions de balls folklòrics i serà una oportunitat per donar a conèixer la cultura i les tradicions d’Andorra a través del ball i la música.

L’actuació anirà a càrrec de 21 dansaires del cos de dansa que ja preparen les dues representacions amb que pujaran a l’escenari. Durant la primera, ballaran cinc coreografies del repertori andorrà que inclourà Nits d’Andorra, Festeig a les Valls del Nord i Suite Andorrana «una dansa que ens fa sentir molt orgullosos donar-la a conèixer fora de les nostres fronteres», han explicat les directores Sandra Tudó i Pilar Capdevila amb gran satisfacció. La Suite inclou el Valset dels menairons, Dansaires andorrans i L’andorrana, tres composicions de músics nacionals instrumentalitzades per l’ONCA.

En la segona intervenció s’interpretarà el ball de Gitanes del Vallès i Aires dela Terra Alta«un reguitzell de jotes amb un compàs molt viu executades  amb la força i energia que caracteritza el nostre cos de dansa», descriu Tudó. Per últim, el programa es completarà amb la glossa de les Danses de Vilanova, d’ambient carnavalesc, i el ball Pla de Sant Mateu, d’arrel valencià.