Alquèssar, Rupit i Ordino s'alineen dins el clúster ibèric de la xarxa de pobles reconeguts Best Tourism Village

Alquèssar (Osca), Rupit (Osona) i Ordino es comprometen a tirar endavant la promoció turística conjunta dels tres territoris, dins el Clúster Ibèric dels Best Tourism Villages de ONU Turisme. Aquest alineament es va concretar en la reunió de treball que va tenir lloc a la Casa de la Muntanya i va comptar amb la presència de l’alcalde de Rupit, Albert Marcé, l’alcaldessa de l’Aragó, Ana Blasco, i el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d’Ordino, Jordi Serracanta. La proximitat geogràfica, la ruralitat i la singularitat paisatgística han provocat aquesta sinergia que es concretarà en un producte conjunt que representi els tres territoris.

Totes tres localitats formen part de la xarxa Best Tourism Villages, una xarxa integrada per disset pobles d’Espanya, Andorra i Portugal. La unió dels tres pobles vol ampliar el radi d’acció amb nous projectes transfronterers. D’entrada, a les conclusions de la taula de treball que va tenir lloc ahir la tarda, s’ha concretat la creació d’una agenda conjunta d’esdeveniments culturals, socials i esportius que hauria d’entrar en funcionament a l’estiu. Els tres pobles units volen atraure els visitants de proximitat, català, aragonès i andorrà.

Un altre dels punts treballats entre les poblacions reconegudes Best Tourism Village és la creació de dissenyar un itinerari que connecti els tres pobles amb i visites, activitats, i la promoció del turisme gastronòmic. L’itinerari i la promoció conjunta s’integraria al Pla de Dinamització Turística d’Ordino que es va posar en marxa el 2020.

Els alcaldes van visitar casa comuna per signar el llibre de visites i van fer una visita al poble d’Ordino, acompanyats pel conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, i la consellera de Comunicació, Sistemes d’Informació, Participació ciutadana, Associacionisme i GdH, Meritxell Rabadà.