Bartumeu Gabriel: «Gaudir del que fas és el més important per obtenir millors resultats»

Parlem amb Bartumeu Gabriel (21/01/2000), que, amb l’esquiadora Candela Moreno, és un dels dos competidors de la parròquia que pertanyen a la selecció nacional de la FAE.

 - Com valores la temporada?

El començament d’any va ser molt dur després de dues temporades amb el genoll lesionat. Però el mateix gener ja vaig començar a remuntar. He recuperat molta confiança gràcies a la bona forma física que m’ha permès millorar el nivell. Estic molt satisfet del progrés tècnic i també dels punts de la FIS. Durant els físics de la pretemporada encara no estava al cent per cent, però ara em sento en el meu millor moment.

- Quins són els reptes per al 2020?

D’una banda hi ha els objectius de la federació i, d’una altra, els reptes personals. Voldria arribar aquesta temporada al millor rànquing per sota dels 40 punts i després participar en la Copa d’Europa i, per descomptat, agafar el màxim ritme possible.

- Quin paper hi té l’autoconeixement en la competició?

Estic fent el que vull, als 14 anys vaig triar-ho jo. Des de llavors em llevo cada dia per anar a entrenar, però mai he deixat els estudis de banda. L’any passat vaig acabar el batxillerat i actualment estic fent Administració i Direcció d’Empresa a Grenoble, a distància. No em puc queixar dels resultats. No és fàcil portar aquest ritme, però m’adono que he viscut una progressió i una evolució com a persona, estudiant i esportista. L’esforç, el treball i la constància m’han portat fins aquí.

- I quins consells donaries als joves que comencen?

La perseverança no els pot faltar, però el més important és divertir-te amb el que fas, és primordial. 

- Quins records guardes del Trofeu Borrufa?

És un dels meus trofeus favorits, dels que en tinc més bon record. Per mi va ser una oportunitat per entrar en el món de la competició. A més a més, quan hi vaig participar vaig aconseguir fer podi.