Cathy O'Dowd obre el Cicle de cinema obrint nova via al Nanga Parbat

Cicle de cinema de muntanya i de viatges

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges dona el tret de sortida demà dijous, 18 de febrer amb Cathy O’Dowd (1968), una alpinista km 0, establerta a la Massana, d’origen sud-africà. Es tracta de la primera dona que va coronar l’Everest per les dues cares. La protagonista compartirà amb el públic les fotografies i l’experiència viscuda al Nanga Parbat amb el títol Via nova en un 8.000: l’aresta Mazeno del Nanga Parbat.

 El repte més dur d’aquesta alpinista li va arribar a través d’un missatge a les xarxes socials, on va rebre una proposta: “Vine i escalem junts l’aresta Mazeno del Nanga Parbat. Serà divertit.” El Mazeno era l’aresta més llarga d’un vuit mil mai escalada. Una proesa que li ha donat reconeixement mundial. Així la revista Desnivel, és una de les publicacions que es va fer ressò, citant l’aventura com “una de les epopeies més grans de l’himalaisme que s’hagin explicat mai”. El públic assistent podrà intercanviar impressions amb O’Dowd i conèixer amb més profunditat la personalitat de la convidada.

L’activitat organitzada conjuntament amb el Comú de la Massana proposa enguany sis sessions. La propera es farà el 4 de març, i estarà dedicada també a les expedicions en muntanya, amb l’alpinista i fotògraf professional d’Olympus, Javier Camacho. Chomolungna, nom que donen els tibetans a l’Everest, és una conferència il·lustrada amb fotografies, programada amb la col·laboració de Viladomat Esports. L’entrada serà lliure amb reserva prèvia per l’aforament limitat a  https://www.4tickets.es/comuordino/public/janto/