Cultura Popular d'Ordino torna a mobilitzar les entitats pel Carnestoltes

Mujal signa el primer cartell d'artista del Carnaval

 Més de vuitanta persones es mobilitzaran des de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino per celebrar la festa del Carnestoltes a Ordino, que tindrà lloc del 7, amb la Rua infantil de les Escoles (10.30 h) fins al 14 de febrer. Les conselleres d’Educació, Joventut, Cultura i Benestar social, Mònica Armengol, i Comunicació, Sistemes d’Informació, Participació ciutadana i Associacionisme, Meritxell Rabadà, han fet la presentació del programa acompanyades de la secretària de l’Associació, Eva de la Pena. “S’intentarà que el relleu estigui garantit, de fet aquests Contrabandistes hem aconseguit més d’una vintena de participants. Una de les novetats de l’edició serà la il·lustració de la festa amb un cartell original que farà cada any un artista del país, una proposta que enceta la pintora Rosa Mujal.

Les activitats començaran amb la penjada del rei Carnestoltes el divendres 9 de febrer, a les 6 de la tarda, a la plaça Major, tret de sortida de la festa que s’allargarà fins al dimecres 14, a les 7 del vespre i al mateix escenari, amb l’enterrament, la lectura del testament i la sardinada popular, a la qual podrà assistir tothom per un preu simbòlic de 2 euros. Cal recordar que el ninot que es penja, des de fa tres edicions, es fa amb la col·laboració dels joves del PIJ. Veurem si enguany la provocació resistirà el furt del personatge. Durant la penjada actuaran l’Esbart Valls del Nord i l’Associació de Grallers i Tabalers dels Castellers d’Andorra, que han esdevingut col·laboradors habituals del Carnaval i que també participaran en l’enterrament.

El plat fort vindrà el dilluns de Carnaval, festiu de calendari, a les 12 del migdia a la plaça Major, on tindrà lloc la representació dels Contrabandistes, el judici on també està assegurat l’escarni de l’actualitat política. Després s’oferirà a tothom el tradicional caldo de Carnaval, que recorda el robatori de les olles, quan el jovent més desvergonyit recorria les cuines de les veïnes per estirar la mà. Aquest dia, l’Associació comptarà amb la participació de la Coral Casamanya i l’Esbart Valls del Nord.

Pel que fa a les vacances escolars dels més petits i els joves de la parròquia, els serveis de la Ludoescola i del Punt d’Informació Juvenil proposen activitats del dimarts 13 al divendres 16 de febrer.  Recordar que estan obertes les inscripcions, en el cas de la Ludoescola per a infants entre els  3 i els 11 anys i a partir dels 11 anys s’organitza el Carnaval Jove en col·laboració amb altres espais joves i organitzat pel PIJ.