Ordino a través de l'art i els seus jardins

El Premi d’Arts visuals Ordino Jardins d’Art ha substituït el concurs de pintura d’Ordino que després de 21 edicions reclamava un canvi de format i poder ampliar la participació a nous artistes contemporanis. Finalment han estat 23 els artistes visuals seleccionats que han mostrat al públic el seu treball exposat en places i carrers del poble durant el cap de setmana del 12 i 13 de setembre.

El públic va participar activament  en la convocatòria amb la votació de la millor obra, mitjançant una butlleta que havien de dipositar en una urna instal·lada a la plaça Major. Val a dir que la implicació de les galeries Pilar Riberaygua i Mama Maria en el premi va permetre la coherència i la contemporaneïtat que es buscaven. Les propostes seleccionades entre els 43 dossiers que van arribar de tot arreu, principalment Espanya, França i Argentina. 

La pintura va ser la disciplina més representada amb una alta participació d’artistes andorrans entre els que hi havia Mònica Armengol, Jesús Campos, Mercè Ciaurriz, Montse Mayol, Alfons Valdés i Zoe. Alexandre Bouzidi, Jaume Campmany -fora de concurs-, Jacek (França), Pilar López (Espanya), i Gilles Rieu (França), que va rebre un accèssit per la seva qualitat artística i original muntatge presentat a Prat de Call van mostrar també pintura a l’encontre artístic.

La fotografia va ser la triomfadora del certamen amb el treball hiperrealista de l’argentí Rodrigo Illescas que rebrà com a Premi al millor artista, 2.500 euros, atorgats pel Comú d’Ordino i tindrà una exposició monogràfica a la GaleriaPilarRiberaygua. El Premi a la millor obra de la votació popular va anar a a parar a una obra realitzada en aerografia, contra tot pronòstic per ser una disciplina força  desconeguda, de l’il·lustrador Marc Vidal, que va obtenir un guardó en metàl·lic de 1.000 euros i l’oportunitat d’exposar ala Galeria Mama Maria.