El certamen celebra la quarta edició amb un mercat d'art i un taller 'plein air' organitzat pel Thyssen

El Premi Ordino Jardins d’Art arriba a la quarta edició amb novetats com un mercat d’art als jardins de la Casa Pairal i un taller ‘plein air’ per al públic familiar, organitzat pel Museu Carmen Thyssen Andorra, col·laborador de l’edició conjuntament amb el Ministeri de Cultura. Les dues institucions formaran part del jurat que premiarà amb 3.000 euros i una exposició el projecte guanyador, i un accèssit de 1.000 euros  per al segon premiat. La convocatòria internacional d’artistes visuals s’obre avui i es tancarà l’admissió de propostes el 15 de maig.

L’esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana 10 i 11 de setembre, durant tot el dia, i el padrí de l’edició serà l’artista sevillà Manuel Luna. La cònsol menor i consellera de Cultura, Eva Choy, ha destacat la presència dels artistes per propiciar l’intercanvi amb el públic, en un cap de setmana que omplirà d’art els carrers, les places i els jardins d’Ordino. En aquesta mateixa línia, la cap de Projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny, ha destacat la importància de fer créixer l’art i la cultura a través de les col·laboració entre institucions i la necessitat d’implicar al públic familiar com a futurs espectadors.

La coordinadora de l’esdeveniment tornarà a ser Rosa Mujal, directora de La Capsa, espais de creació, entitat des de la qual ha presentat l’artista convidat. Manuel Luna ha exposat internacionalment, és membre del Grup de Realisme Espanyol Contemporani (GRECO) i un dels representants d’aquest corrent pictòric. Durant la seva estada, a més de presentar la seva obra oferirà un workshop als visitants.

Totes les arts visuals tenen cabuda en aquest premi i els candidats hauran de presentar un dossier amb el seu projecte. L’organització assignarà l’espai en funció de la proposta. Els interessats a participar en el certamen i en el mercat poden consultar les bases al web www.ordinojardinsdart.com.