El Consell d'infants proposa fer un vídeo promocional

En el primer Consell d'Infants del 2016, els escolars d'Ordino van fer nombroses i variades propostes per millorar la parròquia. Entre les més originals, la creació d’un vídeo promocional d'Ordino, no un lipdub (doblatge de llavis, literalment) qualsevol, sinó un videoclip on gestos, moviments i llavis es moguin al ritme del que sona. Els protagonistes serien els mateixos alumnes i les imatges serien dels llocs més emblemàtics de la parròquia, de manera que pogués ser un reclam turístic i es pogués difondre més tard en xarxes socials com ara YouTube. Si bé va quedar palès l’interès per la tecnologia dels infants de la parròquia d’entre 8 i 11 anys, també són partidaris de millorar la il·luminació en alguns trams urbans, com ara la carretera del Coll d’Ordino, i de reforçar-la en punts estratègics com la rotonda que dóna entrada al poble.

Dues classes de l’Escola Andorrana i una de l’Escola Francesa com a públic van reforçar amb la seva presència les propostes dels joves, amb Thomas Blazy com a representant del sistema francès i Àlex Mortés, de l'Escola Andorrana. Una altra idea recurrent, però no per això menys preocupant, que van posar sobre la taula va ser la retirada dels excrements dels gossos de la via pública, demanda a la qual el cònsol major va contestar amb el compromís de reforçar els dispensadors de bosses.

Els representants van venir amb arguments i preparats fins i tot amb dibuixos per proposar una nova iniciativa: pintar un dels murs del pavelló esportiu, acció per a la qual ja van presentar fins i tot el procediment de treball, anècdota que va arrencar el somriure dels polítics. Un tema que ja s’havia tractat en sessions anteriors i que també va tornar a sortir va ser la reubicació definitiva de l’Skate Parc, per al qual s’espera una cessió de terreny que permeti situar-lo més a prop dels alumnes de secundària, segons va explicar la cònsol menor.