El Parc natural de Sorteny estrena accés i mirador pels 20 anys

La celebració dels vint anys del Parc natural de la vall de Sorteny no ha quedat només en un programa d’activitats per a tots els públics, ben al contrari, la divulgació de l’efemèride ha anat acompanyada de canvis qualitatius i significatius, com les millores que s’han fet a la carretera d’accés (CS-370), que en el tram del Puntal tenia uns rocs de grans dimensions a la calçada, fruit de diferents esllavissades. Els treballs van consistir a retirar les pedres i estabilitzar la muntanya amb una malla metàl·lica de triple torsió i tirants de subjecció. Finalment, s’han hagut de tornar a asfaltar zones de la carretera que estaven en mal estat, a més del sobreample, on s’han habilitat cinc places d’aparcament. Una altra acció que s’ha portat a terme aquest estiu ha estat l’habilitació d’una plaça d’aparcament amb carregador per a vehicles elèctrics, en el punt d’informació de Sorteny, a l’aparcament Canya de la Rabassa. Aquestes millores repercuteixen directament en l’impuls que s’ha donat al transport públic, amb l’arribada del bus parroquial a Sorteny des d’Ordino, a partir de l’1 de juliol, per 20 cèntims el trajecte. Amb les estadístiques per tancar, hi ha hagut una gran afluència de gent que s’ha desplaçat amb el bus parroquial, i el control en el pas de vehicles ha aconseguit evitar la saturació a l’aparcament i la carretera, que dificultava les maniobres a turismes i autocars turístics.        

La inauguració del mirador Grau de la Llosa ha estat una altra iniciativa que s’ha emmarcat en el vintè aniversari de Sorteny. El 15 de juny, dia de l’obertura del Parc, es va estrenar el nou mirador amb vistes espectaculars sobre la vall i integrat perfectament en el paisatge. S’hi ha instal·lat una taula d’orientació, un panell amb la fauna de la zona i dues gandules de fusta per al repòs dels visitants. A la passejada van coincidir ramaders, veïns i autoritats del Comú, cònsols i consellers, i la ministra de Medi Ambient. 

Abans de final d’any hi ha previst renovar i millorar la senyalització d’accés a la cruïlla de la CG-3 amb la CS-370 que va directe al Parc i instal·lar-hi altres indicadors per a l’entrada a la zona protegida.