El projecte "Parc d'agility caní" és la proposta guanyadora del procés participatiu 2025

El Comú hi destinarà aproximadament 50.000 euros i s'iniciaran el tràmits per executar la proposta aquest 2025 a la zona habilitada per a gossos del Prat de Molina.

Ordino, 22 de juliol 2025.- El Comú d’Ordino ha presentat aquest matí el projecte escollit per la ciutadania en el marc del procés participatiu “Riberamunt 2025”. Es tracta del “Parc d’agility caní”, una proposta impulsada pel veí de la Cortinada Blai Jané, que ha obtingut el suport majoritari amb 90 vots dels 292 vots vàlids emesos durant la votació popular.

La roda de premsa s’ha celebrat a la Sala del Consell de Comú, amb la participació de la cònsol major, Maria del Mar Coma, la consellera de Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, i el mateix autor de la proposta guanyadora. El projecte comptarà amb una dotació aproximada de 50.000 euros i s’executarà durant l’any 2025 a la zona habilitada per a gossos del Prat de Molina.

Durant l’acte, la cònsol major ha volgut destacar “la implicació creixent de la ciutadania en els processos de decisió pública” i ha recordat que “totes les propostes no seleccionades es tindran en compte com a possibles projectes futurs, ja que reflecteixen les inquietuds i desitjos reals de la població”.

El procés participatiu d’enguany, centrat en accions de dinamització i millora dels pobles de Riberamunt, ha permès recollir 13 idees diferents formulades per 10 residents. Després de la valoració tècnica, se’n van seleccionar cinc per a la votació ciutadana, que es va desenvolupar entre l’11 de juny i el 2 de juliol: parc d’agility caní (projecte guanyador), circuit sensorial “La caseta del bosc”, ruta tematitzada amb escultures i elements interactius, punts de reparació de bicicletes i gronxador panoràmic.

La consellera Meritxell Rabadà ha explicat que totes les propostes finalistes han tingut un bon nivell de suport, fet que “reflecteix la diversitat d’interessos de la ciutadania”, i ha reafirmat el compromís del Comú d’estudiar la viabilitat d’algunes d’aquestes iniciatives, si els recursos ho permeten.

Per la seva banda, Blai Jané, autor de la proposta guanyadora, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat i ha explicat que la idea neix del seu entorn i de veure que cada vegada hi ha més gossos a la parròquia. “Volia proposar un espai específic per a l’exercici dels animals, però també pensat per dinamitzar la vida local. Crec que pot atraure gent de fora, i alhora esdevenir un punt de trobada, tant per als animals com per a les persones. També m’agradaria que, en el futur, aquest espai pogués acollir petites exhibicions o concursos canins, especialment pensats per a les escoles, com una manera d’educar i difondre aquests coneixements de manera controlada”, ha assenyalat Jané.

Amb aquest projecte, el Comú referma la seva aposta per una governança participativa i pel desenvolupament local compartit, on la ciutadania és protagonista activa en la definició de l’espai públic i la qualitat de vida als pobles.