Els beneficis del menjar sa obren el nou cicle del SAD

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) obre a la Casa Pairal, un nou programa de xerrades dirigit a la gent gran. La naturòpata Katherine Trepte va ser l’encarregada d’inaugurar el cicle el 21 d'abril per parlar dels beneficis del menjar sa. La sessió se centrarà en l’assessorament dietètic per als majors de 65 anys, en funció del seu consum energètic. Es recordarà la importància de respectar la piràmides dels aliments i la distinció entre alimentació i nutrició. La propera sessió d’un total de quatre programades, tindrà lloc el 19 de maig, també el dimarts a les sis de la tarda, ala Casa Pairal, i anirà a càrrec de l’odontòloga Elisabeth Pereira, que oferirà una xerrada sobre la salut bucodental i com aquesta pot ser indicador d’altres problemes. Pereira donarà pautes per detectar i frenar alguns dels problemes més comuns en edats avançades.

 

Les altres dues sessions del programa cuidaran aspectes emocionals i mentals de la gent gran. La primera, el 22 de setembre, girarà al voltant de l’arteràpia a càrrec de Lucía Rodríguez, llicenciada en Belles Arts i màster en Arteràpia perla UB.Facilitarl’expressió i la resolució de conflictes emocionals mitjançant la creativitat i el treball artístic és l’objectiu d’aquesta primera sessió després de l’estiu. Per últim, la professora d’educació física Rosa Bonsom i la psicòloga Begoña Villaño, coordinadora del SAD a Ordino, repetiran una sessió dedicada a la risoteràpia i els seus beneficis terapèutics per millorar l’estat físic i psicològic de les persones, que tancarà el cicle el proper 27 d’octubre. Altres activitats habituals que programa el SAD per mantenir saludable la gent gran  són el taller de memòria i un taller de ball en línia, tots dos es realitzen ala CasaPairal.