Èxit de participació a la festa parroquial de Sant Pere

El foc va ser el gran protagonista aquest divendres per celebrar la revetlla de Sant Pere, festa parroquial a Ordino. Les falles van omplir els carrers del nucli antic i també els voltants de l'aparcament Prat de Vilella per celebrar la revetlla de Sant Pere, que ha acabat amb la crema del mai.

Vídeo de la Revetlla de Sant Pere

La jornada arrencava amb la costellada popular a la plaça Prat de Call amb una gran participació. De fet, els 500 tiquets disponibles per al sopar es van exhaurir.
A dos quarts d'onze de la nit va començar l'espectacle de les falles a la Plaça Major amb l'actuació de l'Esbart Valls del Nord amb música en directe del Trio Daura, seguida dels fallaires de llum i l'estrena dels joves fallaires. Les graderies instal·lades per l'ocasió de seguida es van omplir. A partir d'aquí també va sortir la cercavila dels fallaires pels carrers del poble fins arribar a l'aparcament Prat de Vilella on després d'una altra actuació de l'esbart i dels fallaires, es va encendre el mai amb les falles tradicionals.
La celebració de Sant Pere es va tancar dissabte al matí amb la missa a l'església de Sant Pere del Serrat. Tot i la pluja que va caure, els ordinencs van respondre omplint la capella. De fet, fins i hi va haver gent que es va quedar fora. La missa i el posterior aperitiu van cloure la celebració de la festa parroquial.
"Si fa bon temps la fem a fora perquè llavors és una missa espectacular i molt maca perquè es fa en plena naturalesa", va explicar la cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma. Amb l'aigua que queia, però això no va ser possible. A la cerimònia dedicada a Sant Pere no hi van faltar algunes autoritats del país, com la subsíndica general, Sandra Codina; el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré; i les conselleres generals Berna Coma i Gemma Riba.

Consulta totes les imatges