Geografies ofereix una mirada plural a la realitat coreana amb conferències, fotografia, cinema i cuina

El Comú d’Ordino en col·laboració amb Andorra Recerca + Innovació organitzen la cinquena edició del cicle Geografies, que enguany ofereix del 9 al 21 de maig una mirada oberta i plural a la realitat coreana. Conferències, cinema, un taller de cuina, una exposició de fotografies i una mostra virtual d’artesania per entendre millor i aproximar-nos amb rigor a la complexitat d’aquesta península dividida. Totes les activitats programades són gratuïtes i tindran lloc al foyer de l’Auditori Nacional.

L’exposició de fotografies ‘Un viatge a corea’, cedida per l’oficina de turisme de Corea a França i la mostra virtual d’artesania tradicional i contemporània, en col·laboració amb el Centre Cultural Coreà a Espanya es podran veure durant les dues setmanes de durada del cicle. La inauguració del cicle tindrà lloc el dia 9 de maig i comptarà amb la presència de l’Ambaixador de Corea a Espanya i Andorra, Bakh Sahnhoon, introduït pel cònsol honorari, Jordi Nadal. 

La sèrie de conferències començarà amb una aproximació a la realitat socioeconòmica de la península amb ‘Corea. Evolució econòmica i social’, a càrrec de Josep Manel Brañas (10/05); ‘L’esperit del poble coreà en el teatre de màscares’ amb la dramaturga, directora i professora Eun Kyung Kang (11/05). El professor de la Universitat Ramon Llull i director del programes educatius de Casa Àsia es dedicarà analitzar el trencament de Corea a la conferència ‘La península coreana: història de dues realitats tan allunyades com properes’ (12/05).

Per parlar d’esperit i religió, dos convidats de luxe el professor Antonio J. Doménech amb la conferència ‘Rituals i gènere en el xamanisme coreà’ (13/05 i Agustí Pàniker, director de l’editorial Kairós i fidel col·laborador del cicle que ens introduirà en la complexitat religiosa a la ponència ‘El pluralisme religiós’ (14/05).

La segona setmana de Geografies ens acosta als referents de la cultura coreana contemporània a través del cinema, amb la projecció ‘A Taxi Driver: los héroes de Gwanju’ de Jang Hoon (16/05); la importància del Taekwondo ‘El taekwondo, identiatt coreana’ amb Juanjo Padrós (17/05) de la cultura coreana; l’auge del pop en la música i la moda amb l’experta de la UB i directora de Comunicació de l’Associació Coreana de Catalunya Uhjeen Lee a ‘Hallyu, l’onada coreana’ (18/05); ‘Història i evolució del cinema coreà’ amb el codirector de CineAsia i organitzador del Korean Fest Bcn, Enrique Garcelán (19/05); Gloria Fernández, codirectora de CineAsia parlarà de l’èxit de l’audiovisual a ‘Poder tou (soft power) i sèries de televisió’ (20/05). I per últim, no podia faltar la gastronomia i el seu plat més característic, el Kimchi, que forma part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat ‘Kimchi: preparem l’únic plat autènticament coreà’ (21/05 – 11h) amb Uhjeen Lee.