La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell rep el xec solidari dels ramaders per valor de 1.300€

Els cònsols d’Ordino, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, han rebut aquesta tarda al Comú d’Ordino, la presidenta i la directora general de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM), María Pilar Díez i Celine Mandicó, respectivament, amb motiu de l’acte de lliurament del xec benèfic per valor de 1.300 € destinat a l’entitat, en el marc de la 1a Subhasta de vaca bruna d’Andorra per a la restauració i el comerç al detall. Les dues representants de l’entitat han mostrat el seu agraïment amb la iniciativa solidària i l’aportació recollida per a que l’any que ve la Fundació pugui visitar la Fira. Díez i Mandicó han recordat la necessitat de fons per a la Fundació que té 600 usuaris.
El lliurament ha anat a càrrec de la Taula de ramaders d’Ordino, representada per Àlex Gaspà de Cal Saboyano, també conseller de Manteniment i Serveis públics del Comú d’Ordino, i Òscar Coma i Sílvia Cava, de Cal Cametes. L’acció solidària de destinar el 10% de la recaptació de la subhasta ha estat una iniciativa de la Taula de ramaders de la parròquia, en el marc de la 4a edició de la Fira del bestiar d’Ordino. L’expectativa de públic i l’èxit de participació, quan a licitadors, amb dues carnisseries i onze restauradors, ha fet que el Comú decideixi incorporar l’activitat en el programa de les següents edicions. Els cònsols s’han mostrat satisfets amb la iniciativa i no descarta altres accions per implicar més sectors de la societat “El creixement de la Fira passa per aquesta implicació d’altres públics i sectors per a que coneguin la importància del sector ramader a la nostra societat”, ha explicat Betriu.
La subhasta de dos exemplars de raça bruna, procedents de les explotacions compromeses amb el segell de la biosfera, Cal Saboyano i Cal Cametes, va recaptar 13.000 €. L’acte ha comptat també amb la presència dels restauradors que van aconseguir les dites guanyadores, els restaurants Can Manel i El Refugi Alpí. Els ramaders s’han mostrat satisfets amb el resultat de la primera subhasta i agraïts amb els restauradors i comerciants per la participació. Àlex Gaspà ha reconegut que no tenien clar si la proposta funcionaria però sí que calia fer-la: “Vam pensar que era una bona manera de donar a conèixer el sector ramader i sobretot posar en valor la nostra carn, i el nostre paisatge, Reserva de la biosfera, en tota la cadena implicada, des del productor a la màxima qualitat de la carn servida a taula”.