La Xina serà el país protagonista al cicle Geografies

El cicle cultural Geografies centra la 7a edició en la Xina, coincidint amb el 30è aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre la República Popular de la Xina i el Principat d'Andorra. La complexitat i l'encant d'aquest extens país protagonitzaran les activitats programades per la setmana del 6 a l'11 de maig. Geografies és un projecte que presenta cultures, països i territoris i espais de coneixement, a través de conferències i de tallers pràctics de caràcter gratuït.
"Fer cabre la Xina en una setmana és un objectiu d'un optimisme cec, però com a mínim intentarem fer agafar ganes de saber-ne més als assistents" , ha assenyalat el coordinador de continguts de Geografies, Albert Padrol durant la presentació del cicle aquest dilluns 22 d'abril al matí. La consellera de Cultura, Mònica Armengol, ha agraït la col·laboració al Govern d'Andorra i al Ministeri d'Afers Exteriors i que ha fet possible aquesta edició del cicle. A l'acte també hi ha estat present el director d'Afers bilaterals i consulars del Ministeri d'Afers Exteriors, Andreu Jordi.
Els actes programats es distribuiran entre el Foyer de l'Auditori Nacional d'Andorra, la Biblioteca comunal d'Ordino i la llibreria la Trenca. Carles Pérez-Desoy, ambaixador d'Espanya a Andorra i que en el passat ha estat en missió diplomàtica a la Xina, serà l'encarregat d'obrir el cicle amb una conferència que farà una panoràmica dels grans canvis experimentats pel gegant xinès durant el segle XX. Serà el dia 6 a les 18.30 h al Foyer de l'Auditori. El dia 7 el doctor i professor de medicina tradicional, Cai Jian, ens farà una aproximació a la medicina xinesa. El vessant més turístic ens l'aproparà Toni Vives, viatger, alpinista, redactor de guies de viatge i fotògraf freelance, en la conferència del dia 8 que porta per títol la Xina, immens Mosaic d'ecosistemes i paisatges. Finalment, l'escriptor i professor Agustí Pàniker ens endinsarà en el divers món religiós de la Xina el dia 10 de maig a la llibreria la Trenca situada a la plaça Rebés d'Andorra la Vella.
La programació de Geografies es completa amb tallers de caràcter pràctic també gratuïts, però on cal fer reserva prèvia, ja que les places són limitades. El primer es farà el dia 10 a les 17 h a la biblioteca d'Ordino i servirà per conèixer millor l'horòscop xinès. Anirà a càrrec de Song Yiuanyuan, professora de xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. El dia 11 a les 10 del matí, la protagonista serà la cal·ligrafia xinesa a càrrec de Maria Eugenia Manrique que és autora i professora de pintura oriental i cal·ligrafia, llicenciada en Belles Arts. El darrer dels tallers ens aproparà a una altra de les grans tradicions xineses: el te. Quian Wang i Alex Andrés, cofundadors de Lovedrinktea, ens ensenyaran les característiques del te blau, poc conegut per aquestes contrades.