L'artista Yolanda Sanmarcos, guanyadora de la quarta edició de l'Ordino Jardins d'Art

Yolanda Sanmarcos ha esdevingut la guanyadora de la quarta edició de l'Ordino Jardins d'Art amb l'obra figurativa 'Fronteres invisibles'. L'artista ha manifestat la seva satisfacció en rebre el premi de 3.000 euros i la possibilitat de dur a terme una exposició i ha agraït la participació de tots els artistes al certamen, tot destacant que "ha estat una experiència maquíssima". Així doncs, ha explicat que la seva obra parla sobre l'univers humà, les persones i les seves emocions i pensaments a través de l'art figuratiu utilitzant transparència i jugant amb la pintura.

A més, ha comentat que era la primera vegada que participava en l'esdeveniment i li agradaria repetir l'experiència. Sanmarcos també ha apuntat que l'obra ha estat pensava especialment pel certamen. En relació amb l'accèssit de 1.000 euros, tal com han indicat els membres del jurat, Meritxell Blanco, Guillermo Cervera i Manuel Luna, davant l'alt nivell i la gran qualitat dels treballs, han decidit repartir-lo en dos premis de 500 euros, que han recaigut a Rubén Penya i Gemma Piera.

La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, ha valorat molt positivament la quarta edició de l'esdeveniment i ha posat en relleu la dificultat del jurat per escollir els guanyadors tenint en compte "l'alt nivell dels divuit participants", dels quals quatre, dos i dos, provenien d'Espanya i França. I ha exposat que el fet que un dels guanyadors de l'accèssit sigui internacional, de València, dona la possibilitat de "mostrar i fer ressò de la nostra activitat a l'exterior".

Quant al balanç relatiu a les novetats del certament, el mercat d'art i l'activitat per a públic familiar 'plein air' organitzada pel museu Carmen Thyssen, Choy ha assenyalat que han tingut una molt bona acollida per part dels assiste