Les Nits Obertes amplien escenari a la Cortinada

 L’Onca bàsic amplia l’escenari i el gènere de les Nits Obertes amb un concert a l’església Sant Martí de la Cortinada, que tindrà lloc el 10 d’agost, a les 21 h. Es tracta del Quartet per l’Art que interpretarà el progama titulat Ibèrics amb denominació d’origen, basat en compositors pròxims a la cort de Madrid del segle XVIII com ara Luigi Boccherini i Gaetano Brunetti. La formació de corda estarà integrada per tres músics de l’ONCA: David Olmedo i Josep Martínez (violins); Josep Bracero (viola) i la col·laboradora habitual de l’Orquestra, Gaëtane Duynalaeger, al violoncel. Després del concert s’oferirà una degustació de productes ibèrics als assistents.

Una nit dedicada a la mítica banda de Liverpool amb el grup The Beatle’s va donar el tret de sortida a les Nits temàtiques el passat 13 de juliol. L’objectiu del cicle que estarà format per cinc concerts és oferir un programa musical per a tots els públics. El dimecres 27 de juliol, el centre d’Ordino esdevindrà una taverna folk per escoltar The sailors, que interpretaran música celta i d’arrel popular. El grup està format per dues veus, un violí i un acordió. 

Durant el mes d’agost hi ha programada dues nits obertes més, la nit Cantango amb la veu de Jorge Vos que farà un repàs per la història del tango amb clàssics de Gardel, Discépolo i Homero Manzi. Per últim, el grup Pexsomblues oferirà un concert el 24 d’agost amb un repertori heterogeni que va del blues a l’havanera amb un recorregut per la història de la música negra.

Els concerts són gratuïts i es faran els dimecres a les 22 h a la plaça Major, a excepció de l’Onca bàsic que actuarà a les 21 h ala Cortinada.Encas de pluja, les actuacions es traslladaran a l’ACCO, durant el mes de juliol, i a la salaLa Buna, a l’agost.