L'Escola de pares de les Valls del Nord aposta per taules de treball segons l'edat dels fills

Després de cinc edicions, l’Escola de mares i pares de les Valls del Nord va arrencar el 10 de febrer a Ordino el sisè curs amb una metodologia basada en taules de treball, que si bé abans acostumaven a tancar el curs amb els suggeriments dels pares, ara centraran el temari. Les taules es dividiran en vuit sessions programades de manera alterna entrala Massanai Ordino, en dos blocs segons l’edat dels infants. El primer s’ocuparà dels problemes més freqüents entre 4 i 11 anys, i les xerrades aniran del febrer al maig; en canvi, la introducció de problemàtiques més recurrents a partir d’11 anys es tractaran del juny al novembre. Les coordinadores del curs, Sònia Bigordà i Mariona Buxó, de Psico B, van argumentar la metodologia proposada com una manera d’abordar directament els aspectes que més preocupen els pares i que ells mateixos han proposat. Les inscripcions estan limitades a un grup de deu persones perquè tothom pugui intervenir-hi i compartir la seva experiència, objectiu principal d’aquest curs que organitzen conjuntament els comuns d’Ordino ila Massanaper als pares i tutors de les Valls del Nord.

Pel que fa als temes proposats durant aquest curs, en la primera sessió s’ha tractat la importància d’establir unes rutines familiars de qualitat per a l’infant. En la segona sessió, prevista per al 17 de març, s’analitzarà de quina manera es poden estimular les competències de l’infant. Educar sense cridar, entendre l’infant i l’escolta activa ocuparà la taula de treball del 28 d’abril, a Ordino. L’última sessió tractarà les relacions socials que els infants entre 4 i 11 anys estableixen amb el seu entorn, amb germans, avis, amics, escola, etc.

El segon mòdul començarà el 9 de juny amb una sessió sobre la manera d’abordar temes tabú com el sexe, les drogues, la mort, etc. Detectar els problemes en l’adolescència (20 d’octubre, Ordino) i com gestionar el buit que deixen els fills quan marxen de casa (17 de novembre,la Massana) tancaran les classes programades per a aquest curs.