L'estripagecs, símbol als pics més emblemàtics

L’estripagecs, el barrot de forja que es col·locava antigament a les finestres de les cases rurals, ha esdevingut un nou símbol de la parròquia gràcies al conjunt escultòric que Pere Moles va instal·lar fa dos anys al Parc Natural de la Vall de Sorteny. La reproducció ja es pot trobar com a marxandatge, sense anar més lluny a la flamant botiga de Museus d’Andorra oberta a la Casa d’Areny-Plandolit. Des del Departament de Cultura del Comú d’Ordino s’ha volgut donar continuïtat a la idea amb la instal·lació d’un estripagecs en cadascun dels sis pics més emblemàtics de la parròquia: Casamanya (2.740 m), Cataperdís (2.805 m), Font Blanca (2.906 m), l’Estanyó (2.915 m), la Serrera (2.913 m) i Tristaina (2.878 m).

La iniciativa ha anat acompanyada d’una campanya a la xarxa Instagram amb recompensa. L’objectiu és incentivar l’esport i la cultura en una mateixa acció, i per això es demana que es faci  el recorregut dels sis pics i se’n deixi constància amb una selfie al costat de cada estripagecs i l’etiqueta #ordinoestripagecs. El premi per presentar almenys cinc de les sis fotografies a l’Oficina de Turisme seran uns maniguets de trail.

Un mes després de presentar la campanya, la xarxa recollia més de cent publicacions identificades amb l’etiqueta. La consellera de Cultura, Benestar Social, Joventut i Educació, Vanessa Fenés, i el conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta, van presentar la proposta. La col·locació es va fer aprofitant el bon temps i va anar a càrrec dels agents forestals de Medi Ambient.