L'exposició del POUP es tanca amb dues-centes vint al·legacions entrades

 L’exposició del Pla d’Ordenació Urbanística Parroquial es va tancar dimecres 6 de març, després de posar-se en coneixement públic durant tres mesos, des del 7 de desembre, a la sala La Buna d’Ordino. En aquest període, obert també a les al·legacions s’han rebut un total de dues-centes vint entrades, que ara s’hauran d’analitzar. L’equip redactor i jurídic començarà a fer les revisions de forma immediata, per estudiar les diferents casuístiques, algunes d’interès col·lectiu, i la gran majoria provinents de casos particulars. “El nombre d’al·legacions elevat mostra l’interès dels ciutadans, i com ja vam avançar això comportarà una revisió i segurament la modificació del text. La nostra obligació és donar resposta a totes aquestes inquietuds. Una feina que farem amb tota la cura i el rigor que requereix”, ha valorat la cònsol major després de tancar l’exposició i valorar el número d’al·legacions presentades.

Pel que fa a les dades actualitzades de l’exposició feta, s’han atès cent noranta-sis visites concertades de forma prèvia. El dia 9 de febrer es va organitzar una jornada consultiva per pobles, on es van atendre cent vint-i-sis veïns. A diferència dels pobles de la Cortinada, reunió que es va haver de traslladar al divendres següent, Llorts i el Serrat, on els veïns de la parròquia van establir un debat obert i participatiu, a la reunió d’Ordino, van assistir perfils més tècnics amb consultes més concretes.

Tant l’exposició com la jornada consultiva, organitzades pel Comú, s’ha dirigit a tota la ciutadania, que ha estat informada per tots els canals de comunicació que disposa el Comú. Tanmateix la major part de consultes les han fet propietaris amb terrenys afectats pel canvi de classificació i qualificació del sòl, que planteja el canvi d’urbanitzable a no urbanitzable. Des del Comú, es vol mostrar la màxima transparència i col·laboració per donar resposta a les diferents casuístiques i trobar el consens en tots els casos que la legalitat permeti.