Ordino entra a formar part del programa Upgrade per la distinció turística Best Tourism Villages

La parròquia d’Ordino ha estat seleccionada per entrar a formar part del programa Upgrade de la xarxa Best Tourism Villages by UNWNTO (World Tourisme Organization) que promou l’Organització Mundial del Turisme. La decisió es va fer pública ahir en el marc de la 24a Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme en la sessió Construir el futur: Innovació, educació i desenvolupament rural en la que s’han anunciat els guardonats de la iniciativa pilot Best Tourism Villages by UNWTO 2021. L’acte que va tenir lloc a Madrid va comptar amb la participació del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó.

El ministre, i tot l’equip de Turisme, ha felicitat el Comú d’Ordino per la qualitat del dossier de candidatura presentat, que ha permès entrar en aquesta xarxa de qualitat turística. De les 174 candidatures presentades, 44 han obtingut la puntuació mínima exigida (80/100), i Ordino formarà  part de la llista de l’Upgrade. El programa oferirà assessorament els popers mesos per millorar alguns criteris, analitzar el dossier presentat, detectar els punts de millora, sempre en benefici del turisme de la parròquia com a motor de desenvolupament i benestar rural. La mediació permetrà assolir en un futur el distintiu Best Tourism Villages.

El cònsol major, J. Àngel Mortés ha celebrat la notícia i l’ha encaixat amb optimisme: “Valorem molt positivament el nomenament que reconeix el treball previ i ens encoratja a continuar treballant per aconseguir la candidatura en un futur a curt termini”, ha explicat. L’objectiu és construir un model de turisme sostenible, que convisqui amb la preservació i conservació dels paisatges, del patrimoni històric i cultural i dels valors i activitats locals. El treball conjunt amb aquest organisme expert contribuirà a desenvolupar l’estratègia Biosfera que implica més accions des del Comú d’Ordino.

El segell Best Tourism Villages reconeix els pobles que constitueixen exemples notables de destinacions de turisme rural amb valors culturals i naturals reconeguts que preserven i promouen els valors, els productes i l’estil de vida rurals i comunitaris. D’aquesta manera, també reconeix els pobles que mantenen, en fomentar el turisme com un dels motors del desenvolupament rural i el benestar de les comunitats, un compromís amb la sostenibilitat en tots el aspectes: econòmic, social i ambiental.