Ordino Jardins d'Art presenta premi únic de 4.000 euros i exposició al CAEE

La convocatòria internacional d'arts visuals és oberta fins el 30 d'abril

El Premi Ordino Jardins d’Art prepara la tercera edició amb novetats destacades, com la reformulació del premi únic de 4.000 euros per al millor projecte i la col·laboració amb el Comú d’Escaldes-Engordany, que cedirà sala al CAEE per una exposició individual de l’artista guanyador. La responsable del Centre, Ruth Casabella, i el comissari independent Josep M. Ubach, seran els membres del jurat. El Premi únic vol incentivar la participació d’artistes professionals, segons ha explicat Ubach que ha destacat la singularitat de la iniciativa:  “no existeix cap altre premi d’aquestes característiques a Andorra i pels artistes de casa també serà molt atractiu”.

La candidatura internacional és oberta fins al 30 d’abril als artistes nacionals i estrangers, que s’hauran de posar en contacte a través de l’adreça electrònica jardinsdart@ordino.ad o la web www.ordinojardinsdart.com. La tercera edició segons ha explicat l’organitzadora Rosa Mujal, vol potenciar l’intercanvi entre els participants i cuidar al màxim la seva estada a la trobada que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre als carrers, places i jardins d’Ordino, on veurem l’obra exposada.

 Un altre de les novetats de l’edició que es prepara és la presència d’una artista convidat, que serà l’escultor Ernest Altés. “Un artista del territori amb una trajectòria consolidada que té dues obres destacades a la parròquia d’Ordino, als jardins de l’Auditori Nacional i al cementiri d’Ordino”, ha afegit Ubach. L’organització confia en la presència d’Altés com un atractiu també per als participants que podran fer una posada en Comú. L’escultor farà una exposició a la Galeria Mama Maria, col·laboradora de l’esdeveniment des de la primera edició.