Ordino Jardins d'Art substituirà el concurs de pintura

Renovar-se o morir, diuen, i això és el que pretén el Comú d’Ordino amb una proposta artística conjunta de les conselleries de Cultura i Turisme. Es tracta de l’organització d’un mercat d’art que se celebrarà cada dos anys al voltant dels jardins del poble d’Ordino ‑que donaran nom a la trobada‑ i que reemplaçarà el tradicional concurs de pintura. La primera edició es farà els dies 12 i 13 de setembre i les següents alternaran amb l’altre esdeveniment artístic consolidat a Ordino, l’Art Camp, també de caràcter biennal. 

La convocatòria estarà oberta a artistes locals i estrangers, professionals i amateurs. I com a incentiu es donaran dos premis en metàl·lic, un primer premi al millor artista de 2.500 euros i un segon premi a la millor obra per valor de 1.000 euros. Els premis aniran acompanyats de l’exposició de l’obra en dues sales comercials d’Andorrala Vella,la Galeria PilarRiberaygua ila Galeria MamaMaria. El públic disposarà de butlletes per poder votar l’obra que més li hagi agradat, i un jurat específic decidirà el millor artista de l’edició.

Tots els interessats a participar a l’Ordino Jardins d’Art podran visitar la web www.ordinojardinsdart.com per conèixer el contingut de les bases de la convocatòria, que s’haurà de formalitzar abans del 30 d'abril; l’acceptació dels dossiers es comunicarà als interessats abans del 15 de maig. El mercat d’art a l’aire lliure estarà obert a qualsevol disciplina artística: pintura, escultura, fotografia, instal·lació o grafits, i les obres estaran a la venda. L’objectiu és convertir-lo en un revulsiu per al turisme i atraure visitants. Cada artista convidat tindrà accés a un espai emblemàtic exterior del poble d’Ordino per exposar l’obra. La idea sorgeix d’altres trobades que es fan a l’aire lliure en poblacions veïnes que contribueixen a mantenir viu l’interès per l’art, i a la vegada són un atractiu més per al turisme.