Ordino prioritzarà la gestió dels boscos com a inversió per aconseguir el 100% de biomassa de la parròquia

 

En la sessió de Consell de Comú, s’han aprovat avui els punts proposats a l’ordre del dia, sent els més destacats el Reglament del treball no presencial i el concurs nacional per a la remodelació de la zona de relaxació del CEO. Els treballs amb una durada de sis mesos s’iniciarien el 7 d’octubre amb un pressupost de cinc-cents mil euros per a la instal·lació d’una sauna, un bany turc, un jacuzzi, dues dutxes i una àrea de descans.

La gestió de boscos ha estat protagonista en la compareixença dels cònsols a la roda de premsa posterior al consell. El cònsol, Eduard Betriu, ha reiterat la importància d’aconseguir una bona gestió de la massa forestal a nivell nacional. “Per Ordino és una prioritat arribar a l’aprofitament del 100% de la fusta per a que la biomassa utilitzada als equipaments comunals provingui dels boscos de la parròquia”, ha dit Betriu. Cal dir que el Comú ha fet un esforç per doblar la seva aportació al projecte, que ha passat de 30.000 a 60.000 euros, per ser un tema d’importància nacional, “on tots els comuns hi veiem l’interès i hi ha una taula de treball creada per la gestió unificada”, ha explicat el cònsol, també conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat. La conselleria ha reforçat l’àrea de Medi Ambient amb més efectius fixes i eventuals durant l’estiu.    

La consellera de la minoria, Jordina Bringué, ha introduït un punt no previst, que ha estat ben rebut per tothom, per reconèixer els mèrits esportius de la corredora de muntanya ordinenca Ariadna Fenés. El conseller d’Esports, Jordi Serracanta ha intervingut per dir que s’estava fent un seguiment i està previst a final de temporada veure quina distinció o homenatge es pot fer a l’atleta. Cal tenir en compte que el reglament actual - article 23- de protocol i cerimonial només indica la distinció a les aportacions al desenvolupament de la ciència, l’art i la cultura.  La cònsol, Maria del Mar Coma, ha valorat molt positivament la proposta, just una setmana després de fer un reconeixement públic al voluntariat cultural de quatre veïns vinculats a les activitats tradicionals del Nadal. L’homenatge és fruit de la voluntat política de l’equip actual de posar en valor la ciutadania, ja sigui per mèrits propis o la seva implicació voluntària i desinteressada.