Primer acostament per la modificació de competències i transferències

Els cònsols d’Ordino han rebut la visita del cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí. En un ambient distès, al despatx del cònsol major, ha tingut lloc el primer acostament en la negociació de l’administració central amb els diferents comuns en matèria de competències i transferències. Es tracta d’un dels reptes d’aquesta legislatura, que s’ha encomanat a l’excònsol d’Ordino Consol Naudí i que s’haurà de desenvolupar durant els dos anys vinents.

El cònsol major, J. Àngel Mortés, es va mostrar prudent en les seves declaracions posteriors a la reunió i va parlar de la necessitat de mostrar una actitud solidària davant les set parròquies apel·lant a una visió de país. Naudí, en la cinquena compareixença davant dels mitjans, va insistir a aconseguir un equilibri territorial i a posar fi a la duplicitat de serveis com a principals eixos del reajustament, que haurà de tenir en compte les especificitats de cada parròquia.

En aquesta negociació, cada comú posarà sobre la taula les seves, i el Govern les haurà de tenir en compte a l’hora de redefinir competències i transferències, que enguany quedaran congelades en 54,6 milions. La parròquia d’Ordino es presenta com un dels casos més sensibles per la manca d’activitat comercial i la dependència extrema que sempre ha tingut de les transferències en el pressupost.