Reforç de la vigilància per la recollida d'excrements al camí Ral i als prats de cultiu

Ordino arriba al 56% de gossos del registre genotipats

Quan encara no fa un any que es va fer efectiva la recollida de mostres d’excrements de gossos a la via pública, campanya iniciada el març del 2023, els agents de circulació i del medi ambient del Comú d’Ordino, reforçaran la vigilància en determinades zones pròximes al nucli urbà, on s’ha detectat un cert relaxament en la retirada dels excrements de la via pública, per part dels propietaris de gossos. La parròquia, sí avança en el genotip dels animals, que se situa en el 56% del total inscrits al Registre d’Animals de Companyia (RAC).
El camí Ral d’Ordino, molt transitat per la població, i els prats de cultiu pròxims, seran localitzacions prioritàries d’aquesta nova campanya que vol acabar amb l’actitud incívica d’alguns propietaris. Recordem que la no retirada immediata de les deposicions dels animals, suposa una sanció de 150 euros per infracció lleu -segons indica l’article 4, i en el cas de l’accés dels animals a tota mena de cultius agrícoles, es tracta d’una infracció greu -segons l’article 5- amb una sanció de fins a 360 euros, en compliment l’Ordinació sobre la tinença d’animals de companyia.
La recollida de mostres de femta permet fer una analítica d’ADN i creuar les dades amb el cens caní. Fins ara, a Ordino, s’han detectat set infraccions que han estat sancionades i es continuarà amb el mateix sistema. Altres obligacions, que poden ser objecte de sanció, són la identificació al registre caní, i la inscripció al cens