Stefi Troguet i l'Andorra Ultra Trail tanquen el Cicle de cinema

L'alpinista andorrana té la mirada posada al Nanga Parbat

El mes de març continuen les sessions del Cicle de cinema de muntanya i de viatges d’Ordino i la Massana. L’alpinista andorrana Estefania Troguet i l’empresa Cims Màgics, creadora de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, posaran fi al cartell inaugurat el 17 de gener amb la surfista de neu suïssa Anne-Flore Marxer. Un programa eclèctic quant a disciplines i paisatges, característica del cicle, que en el cas d’Ordino ha apostat pel km 0. Les sessions amb entrada lliure, a les 21 h, es reprenen el dia 6 al Teatre de les Fontetes de la Massana amb la conferència «Colòmbia. El secret més ben guardat», de l’antropòleg Francesc Bailón Trueba. La riquesa natural d’un país ple de contrastos que transportarà l’espectador de la serralada dels Andes a les platges del Carib, la selva de Tayrona i alguns dels jaciments arqueològics reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat.   

Guanyant altura és el títol d’una projecció que recull les tres expedicions realitzades durant el 2018 per Estefania Troguet: Aconcagua (Amèrica del Sud), Denali (Amèrica del Nord) i Ama Dablam (Himàlaia). Cal dir que, el 2019, Troguet, ha acomplert un d’aquests somnis, la coronació de l’Aconcagua, que compartirà amb el públic. L'alpinista andorrana té la mirada posada al Nanga Parbat, al Paquistà, un vuit mil que vol aconseguir aquest mes de juny.

El tàndem viatger format per Samara Cerezo i Samuel Chico signen la proposta del dimecres 27 de març, «The Walking Travel: viatge en furgoneta fins al Cap Nord». Canal de Youtube propi, xarxes i webs són els mitjans que utilitzen per compartir les seves experiències viatgeres. I no hi faltarà la protagonista absoluta, la seva furgoneta MB Vito, per a aquells que vulguin saber com recórrer el món amb una casa sobre rodes.

L’empresa familiar Cims Màgics ha esdevingut un referent després d’organitzar la prova esportiva més multitudinària que té lloc a Andorra. Més de 3.000 corredors arriben a Ordino d’arreu del món per córrer els cims d’Andorra i fer la «volta a un país». Les curses s’han anat perfeccionant i adaptant per garantir la màxima seguretat. Més enllà de la proesa esportiva que implica fer curses de muntanya, Cims Màgics vol donar a conèixer Andorra al món a través de la prova. Per explicar-ho, Lídia Martínez estarà acompanyada d’alguns protagonistes de l’AUTV. La cita serà el dijous 28 de març a l’Auditori, amb el títol Fem país amb l’Andorra Ultra Trail Vallnord.