Tancament de la màquina de reciclatge després d'esgotar el pressupost i es valorarà la continuïtat del projecte

Després de quatre mesos i escaig en funcionament, la màquina de reciclatge invers deixa d’estar operativa per haver esgotat el pressupost destinat al projecte, al que es van destinar 10 mil euros, dels 50 mil que es va atorgar en la primera edició del pressupost participatiu. Recordem que per cada envàs premsat i emmagatzemat,  s’ha lliurat un val de descompte de 0,10 cèntims que es podia bescanviar als més de quaranta establiments i comerços de la parròquia que s’han adherit al projecte.

El Comú ha qualificat el projecte d’èxit absolut per la quantitat de ciutadans que han fet ús de la màquina ubicada al Prat de Call des del passat 4 de març. Recordem que la iniciativa va sorgir de la segona proposta guanyadora presentada pel veí d’Ordino, Víctor Garcia. Des del Comú s’estudiarà la continuïtat del projecte, segons ha avançat la cònsol menor, Eva Choy, que ha fet una valoració molt positiva: “El vessant dinamitzador per als comerços i el consum km 0 és per nosaltres un valor afegit a l’incentiu del reciclatge d’envasos domèstics”. La cessió de la premsadora ha anat a càrrec de l’empresa L’Home del sac- FEPER que s’ha implicat en el projecte des del primer moment.

Pel que fa a la segona edició del pressupost participatiu, el procés de votació es tancarà en una setmana justa, el 21 de juliol, després d’haver exposat durant un mes els set projectes seleccionats. Tots els residents a Ordino, majors de 18 anys, poden escollir fins a tres propostes. Es confia a superar la participació de la primera edició que es va tancar amb 373 vots.