Una subhasta de vaca bruna per a restauradors i carnissers, impulsada per la Taula de ramaders, novetat de la 4a Fira del bestiar

La principal novetat de la 4a edició de la Fira del bestiar d’Ordino, que tindrà lloc el primer cap de setmana de maig, dies 3, 4 i 5, serà una subhasta de dues vaques de raça bruna, adreçada a la restauració i als carnissers amb dites a mà alçada i preu mínim de sortida. L’acte tindrà lloc el diumenge al matí i és una iniciativa sorgida de la Taula de ramaders de la parròquia que vol posar en valor la qualitat de la carn d’Andorra i d’Ordino. La carn de la subhasta prové de dues explotacions que ja han obtingut el reconeixement del segell de la Reserva de la Biosfera, les cases ramaderes Cal Cametes, de la Cortinada, i Cal Saboyano, d’Ordino.

El cònsol i conseller d’Agricultura Eduard Betriu, ha destacat avui el caràcter solidari d’aquesta acció:  “El 10% de la recaptació de la subhasta es destinarà a la Fundació Nostra Senyora de Meritxell, per a que els escolars puguin venir al recinte firal, a veure els animals i participar d’aquesta Fira”. Betriu ha insistit en la importància que tots els centres escolars del país visitin i descobreixin la tradició ramadera. De fet, el tret de sortida a la Fira el donaran els alumnes amb les visites previstes el divendres 3 de maig, durant tota la jornada.

 El recinte firal s’instal·larà a l’aparcament de la Tanada, si bé tot el poble d’Ordino es veurà implicat en l’esdeveniment que presenta un programa d’activitats culturals extens. Betriu ha destacat la col·laboració, com a novetat d’enguany, de l’Ambaixada Francesa i la Delegació de la Generalitat de Catalunya, institucions que han donat suport a la Fira, i permetrà incrementar la qualitat de les activitats programades. El conseller de Turisme i Dinamització, Jordi Serracanta, ha destacat l’aportació d’aquest programa cultural a la Fira, ja que “permet atraure un públic familiar i turístic a un esdeveniment de tradició ramadera”, ha dit. S’ha destacat la demostració d’oficis que durant tot el cap de setmana ocuparan l’Era Rossell amb ceràmica, vitrall, forja, filadora i fusteria. Un altre atractiu d’aquesta fira serà el mercat de productors  i artesans, obert de 10 a 20 h, dissabte, i de 10 a 17 h, el diumenge.  Per últim, agrair la implicació de Museus d’Andorra que ofereix l’entrada gratuïta al Museu Casa d’Areny-Plandolit, de 10 a 14, dissabte i diumenge, i dissabte tarda de 15 a 18 h.