'Incógnita Patagonia'

Cicle de cinema de muntanya i de viatges
  • Quan? 14/02/2018 de 20:00 a 21:30 (CET / UTC100)
  • Web Lloc web extern
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Incógnita Patagonia és una pel·lícula que narra l’expedició que va combinar exploració, escalada, aventura, cartografia de les glaceres i documentació històrica d’una de les zones més remotes de la Patagònia. El grup format pels glaciòlegs Ibai Rico, Evan Miles i Eñaut Izaguirre, amb l’ajuda de la tripulació del veler Northanger, va tenir com a objectiu explorar i travessar el camp de gel Cloue, un dels últims reptes esportius i científics pendents, al cor d’una regió en gran part inexplorada de la Patagònia. La pel·lícula va ser produïda pe Ziriborro TV i va comptar amb la inestimable ajuda del programa de Joves Exploradors de National Geographic i del Bilbao Mendi Film Festival.

Eñaut Izaguirre és practicant assidu d’esquí de muntanya i té un màster en glaciologia. Els últims quatre anys ha viscut a Punta Arenas (Patagònia xilena), on ha treballat a la Universitat de Magallanes, i ha participat en nombroses expedicions que combinen la navegació, el caiac, l’alpinisme i l’estudi de les glaceres per diferents fiords i muntanyes de la Patagònia austral.

Aquesta projecció és fruit de l’acord de col·laboració entre el Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges i el Festival PICURT