Classicand

TRILOGIA COCTEAU / PHILIP GLASS KATIA I MARIELLE LABÈQUE
  • Quan? 01/06/2024 de 20:00 a 21:00 (Europe/Andorra / UTC200)
  • On? Auditori Nacional d'Andorra
  • Web Lloc web extern
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Katia i Marielle Labèque interpreten les suites per a dos pianos de les tres òperes compostes per Philip Glass segons Cocteau, amb l’escenografia dissenyada per Nina Chalot i Cyril Teste: un llum d'aranya col·locat per sobre dels pianistes per crear espais íntims i il·luminar l'experiència auditiva.

El 1964, amb vint-i-set anys, Philip Glass es va traslladar a París per estudiar amb Nadia Boulanger. Aquest encontre va ser decisiu en la formació del jove compositor, ja que no només el va fer submergir-se profundament en la cultura francesa, sinó que també li va donar un domini de l'idioma francès que l'ajudaria a escriure i versificar les òperes, que va dedicar a Cocteau, durant la dècada dels noranta.

El 2021, les cèlebres pianistes Katia i Marielle Labèque van crear les suites instrumentals per a dos pianos a partir de l’òpera “Les Enfants Terribles” de Philip Glass, basada en la pel·lícula de Cocteau. L’èxit, tant de la gravació com de la consegüent gira internacional, va fer que les pianistes demanessin a Philip Glass i al seu director musical Michael Riesman completar la trilogia aplicant el mateix mètode amb les dues òperes restants de la trilogia de Cocteau: Orphée i La Bella i la Bèstia.

  • Cyril Teste: direcció artística
  • Nina Chalot: escenografia
  • Mehdi Toutain-Lopez: il·luminació, creació digital

Produït per la Filarmònica de París en coproducció amb el Barbican, la National Concert Hall de Dublín, la Cité musicale-Metz, l’Òpera Nacional de Bordeus, La Comète - Scène Nationale de Châlons-en-Champagne i Les Nuits de Fourvière.