Doble sessió de cinema indi

Cinema gratuït. Cicle Geografies
  • Quan? 17/05/2018 de 18:00 a 21:30 (CET / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

 

Lipstick under my burkha

Direcció: Alankrita Shrivastava; any: 2016; gènere: drama; durada: 117’ (VOSE)

Quatre dones amb edats entre els 18 i els 55 anys protagonitzen aquesta història que té lloc en una petita ciutat de l’Índia. La primera d’elles és una jove universitària que lluita per esdevenir en una cantant pop, en el si d’una estricta família musulmana. La segona és una oprimida mestressa de casa que mira de compaginar les tasques domèstiques amb el treball de venedora davant d’un marit que passa més temps fora de casa. La tercera és una jove a punt de casar-se en un matrimoni concertat que somnia amb marxar de la seva ciutat, enamorada d’un fotògraf amb el que inicia una relació. Per últim, una vídua amant de les novel·les roses que redescobreix la passió que creia pèrdua.

 

Dor (Hilo) Direcció: Nagesh Kukunoor; any: 2006; gènere: drama/musical; durada: 147’ (VOSE). Guanyadora de 14 premis de l’Acadèmia Índia del Cine.

Dor és la intensa historia de dues dones. Una d’elles pretén salvar al seu home de la pena de mort; l’altre està reclosa per al seva família, després de quedar vídua. Els seus destins quedaran units per un fet que canviarà les seves vides. Sobretot, Dor és una cerca interior i un viatge al cor de les relacions humanes, ple d’amistat, coratge, esperança i redempció. Una història sobre les dones a l’Índia, sobre el seu patiment i superació; una cerca interior i un viatge al cor de les relacions humanes.