Publicada la nova Guia d'activitats per al curs 2023-2024

El Comú ha començat a fer difusió de la nova guia digital d’activitats per al nou curs escolar 2023-2024, que començarà el proper 11 de setembre. La publicació recull tota l’oferta formativa en les diferents disciplines que s’imparteixen a la parròquia durant l’any, i que no només va dirigida als infants, sinó també als adults i la gent gran. Els usuaris trobaran al document consultable a la pàgina principal del web del Comú www.ordino.ad i a l’app Ordino és viu, el detall de la informació amb els dies, horaris, nivells i grups de cada activitat.

Com a principals novetats d’aquest curs, destaca l’oferta de La Capsa amb un nou taller de photoshop i edició d’imatge, per adults, els dimarts de set a nou de la nit (setembre-juny); i dos tallers que tenen a veure amb l’expressió oral i escrita; pels adults un taller d’oralitat titulat ‘Improvisació i converses’, que es farà els dilluns de set a nou (octubre-juny), i per als infants (5-10 anys) ‘Jugar amb paraules’ on es practicarà la redacció i la comprensió de textos, els dimarts de dos quarts de sis a set del vespre.     

 El Centre Esportiu d’Ordino concentra gran part de les propostes per als infants, però enguany acollirà també classes de perfeccionament per adults els dissabtes al matí amb el Club de natació Tristaina. Durant la setmana, segueixen els cursets de natació i les classes regulars que imparteixen els diferents clubs com ara el Club de Judo d’Ordino, el Club de karate Xavi Herver, el Taekwondo Club Ordino i el Kungfu. Continua la col·laboració amb Líquid Dansa que ofereix classes de dansa i ballet clàssic. L’oferta esportiva es completa amb el Club de Tennis Taula Valls del Nord, l’Esquí Club d’Ordino Arcalís, el Club Pirinenc Andorrà amb l’activitat d’escalada, i el handbol, instal·lats a altres equipaments esportius de la parròquia com el Pavelló Germans de Riba, el Centre de Tecnificació d’Ordino o el Pavelló de Segona Ensenyança.

 Els adults troben també el seu espai amb activitats com l’esquaix, karate, judo, natació, taitxí i petanca. I els més grans de seixanta anys, disposen d’activitats gratuïtes setmanals que busquen el benestar físic, emocional i mental, com la tonificació, el pilates, l’aiguagim, el ioga, el gimnàs i el taller de memòria. A la guia, també hi ha el contacte de les diferents entitats i associacions culturals que hi ha a Ordino.

 Com en edicions anteriors, de forma mancomunada amb la Massana igual que La Capsa, espais de creació, s’inclouen les classes de l’Escola de Música Valls del Nord, centralitzades a la Massana. Aquesta última comença amb classes d’iniciació, a partir dels cinc anys, amb la sensibilització musical fins al llenguatge musical per a adults, a partir de 15 anys; s’ofereixen  classes d’instrument i la participació a la banda de música Miniband.

 La guia es pot consultar a l’app Ordino és viu i al web www.ordino.ad tot i que es publicarà als diferents perfils de les xarxes socials i s’enviarà mitjançant butlletí electrònic i notificació des de l’app a tots els residents de la parròquia. Per fer les inscripcions cal posar-se en contacte amb els equipaments on s’ofereixen les activitats o contactar directament amb els clubs i les entitats, a través de l’adreça electrònica, el telèfon o les xarxes socials que apareixen a la guia. Les famílies monoparentals i nombroses obtindran descomptes en algunes activitats.