Grup artístic Ordino

Grup Artístic d’Ordino

El Grup Artístic d'Ordino és una de les formacions més populars i arrelada als actes culturals que mantenen viva la tradició a la parròquia com el concert de Nadal, Els Pastorets o les Caramelles. La feina iniciada pel Mestre Antoni Florit continua amb una formació instrumental de cinc músics que comprenen acordió i teclats (Maria Mortés), guitarra i baix (Ricard Forcada), bateria (Ricard Vicente) i flautes travesseres (Neus Morell i Raquel Cruz).  

Telèfon de contacte: 878 132 (Cultura ) 838 650 (Associació).

 

Esbart de les Valls del Nord

Esbart Valls del Nord

Després de 10 anys d’existència a la parròquia d’Ordino, el Grup Dansaire d’Ordino esdevé Esbart Valls del Nord l’any 2011, sota la direcció de Sandra Tudó, integrant dansaires de la parròquia de la Massana. Lallegenda del buner d’Ordino és una de les coreografies que ha tingut més èxit en la nova etapa de l’associació. Els comuns de la Massanai Ordino han apostat per consolidar de forma conjunta l’entitat que serveix per mantenir viva la tradició dels balls folklòrics a les parròquies i facilitar l’intercanvi cultural entre generacions. 

Telèfon de contacte: 341 400.

 

Coral Casamanya

Coral Casamanya

La Coral Casamanya va sorgir del gran interès d'un grup de persones de la parròquia que participaven en les cantades de Caramelles i volien formar-se en el cant coral. El fundador Josep Puig va iniciar les classes que han continuat vigents fins el dia d’avui. Des de l’any 2004 es col·labora amb el Grup Artístic d'Ordino amb participació a les celebracions litúrgiques i tradicionals que se celebren a la parròquia. Alguns dels  actes en què hi participa són: la Missa de Sant Pere del Serrat, la Festa de la Música, el Concert de primavera, el Concert de Nadal, Divendres Sant, etc. 

Telèfons de contacte: 878 132 (Cultura) 838 650 (Associació).

 

Associació Estrella del Centre

Des de fa més de 20 anys s’imparteixen a la parròquia classes setmanals per practicar el Taijiquan, Qigong i Mei Hua Zhuang amb l’objectiu de trobar l’equilibri entre ment i cos. L’Associació promou l’estudi de la vida i l’ésser humà com a màxima expressió d’aquest planeta, per això valora tant les darreres teories de la física moderna com les pràctiques i les teories de les cultures antigues del pròxim Orient. Al llarg de l’any es programen sortides a la natura i xerrades per aprofundir en aquests coneixements i aconseguir una veritable comprensió de la vida.

Telèfons de contacte: 850 242 – 618 816

LogoAssociacioCulturaPopularOrd.jpeg

Associació de Cultura Popular d’Ordino

L’Associació de Cultura Popular d’Ordino treballa per ensenyar, preservar, divulgar i difondre el patrimoni immaterial ordinenc tant dins del Principat com a l’exterior, amb especial atenció a les festes de L’última Ossa d’Ordino, les Falles d’Ordino, i els Contrabandistes, les dues primeres incloses en l’Inventari general del patrimoni cultural d’Andorra com a béns immaterials. Així, organitza actes culturals i esdeveniments tradicionals; col·labora i promou accions conjuntes amb altres entitats socioculturals que fomentin la cultura popular; i realitza intercanvis culturals dins i fora del país amb altres entitats del món de la cultura popular.

Telèfon de contacte: 345 125
Correu electrònic: culturapopularordino@gmail.com